Skt. Laurentius Kirke - Rinkenæs gamle Kirke

"Skt. Laurentius Kirke - Rinkenæs gamle Kirke, indviet den 10. august 1158af Heinz Saxburger.

I bogen "Skt. Laurentius Kirke", som udkom i anledning af Rinkenæs gamle kirkes 850 års jubilæum d. 10. august 2008, fortæller Heinz Saxburger om kirkens inventar og lange historie.

Bogen er med fast bind og trykt på kraftigt, glat papir, der lader de fine farvefotos træde detaljeret frem.

Forordet
I forordet skriver Lorenz P. Christensen, forhenværende provst i Sønderborg provsti, bl.a.:

"Historien om en spændende og særegen sønderjysk kirke bliver her fortalt af en spændende og særegen sønderjyde.

Efter i 40 år at have rejst gennem fem verdensdele med flagrende kjoleskøder og tryllestav bosatte Heinz Saxburger sig i Rinkenæs, og her har han gennem en årrække sat sig grundigt ind i både kirkens og hele sognets historie, og i talrige omvisninger har han levende fortalt herom. Nu har han også samlet sin omfattende viden i denne bog. Han er tro mod kilderne, og selv om hans fortælling enkelte gange kan driste sig længere ud, end der er belæg for, så ligger den dog altid i forlængelse af kilderne og taler ikke imod dem.

Det er en velfortalt historie, der giver stor lyst til at opleve kirken".

Bogen koster 50,- kr. plus forsendelse.

Henvendelse: Rinkenæs Menighedsråd, Højmark 23, Rinkenæs, 6300  Gråsten

Skt. Laurentius med risten